OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. - MollerJuvenaat

www.sgboz.nl
rector: Titus Frankemölle 
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • MollerJuvenaat, Bergen op Zoom

  • ’t Ravelijn, Steenbergen

  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht

Het beste van twee werelden

Het MollerJuvenaat biedt onderwijs op havo-, atheneum- en gymnasiumniveau. De scholencombinatie heeft gezamenlijk ruim 225 jaar aan onderwijservaring in Bergen op Zoom. Het uitgangspunt van het MollerJuvenaat is het beste van twee werelden te combineren; de sterke kwaliteiten van beide scholen behouden en samen verder uitvergroten. Zo blijft de scholencombinatie niet alleen herkenbaar voor de huidige leerlingen maar geeft het tegelijkertijd een stevig fundament voor de verdere ontwikkeling van MollerJuvenaat voor en mét de (toekomstige) leerlingen.

Het MollerJuvenaat profileert zich als een school waar leerlingen geïnspireerd en begeleid worden om gezamenlijk te groeien en te genieten, onder het motto ‘Jij bent aan Z’. Het MollerJuvenaat biedt betekenisvol onderwijs in een kleinschalige omgeving. Daarbij plaatst de school onderwijs in een maatschappelijke context die lokaal verankerd en wereldbewust is.

Met House of Students wil het MollerJuvenaat een campusgevoel voor het nieuwe schoolgebouw realiseren waar veiligheid, identiteit en betrokkenheid worden geborgd. Daarnaast is House of Students een beweging waarbij in de lessen de buitenwereld naar binnen wordt gehaald en waarbij er ook naar buiten wordt gegaan om onderwijs te volgen. School is veel meer dan de vier muren van het gebouw. Het MollerJuvenaat biedt de leerlingen wereldbewust en eigentijds onderwijs dat aansluit bij de lokale, regionale en (inter)nationale omgeving.