Ontwikkelingen op ICT-gebied

In het jaarverslag van 2019 is Digikoers 2023 gepresenteerd als één van de belangrijke ontwikkelingen op ICT-gebied. Vervolgens is in 2020 gestart met het eerste fundament waarop Digikoers 2023 gebouwd wordt.

Vanuit een gezamenlijke visie en de impact van de veranderende samenleving wordt de ICT op de OMO-scholen versterkt. 2020 stond in het teken van de digitale ontsluiting bij de OMO-scholen. Zo wordt ICT ingericht om scholen maximaal te ontzorgen; als ware het een ‘nutsvoorziening’. Het toekomstbeeld van de vereniging is een stevig ICT-fundament, met één digitale identiteit voor elke OMO-medewerker. Daarvoor is een verkenning gedaan naar Identity Management.

Verder valt te vernoemen dat het adaptieve vermogen van de medewerkers door de coronacrisis heeft gezorgd dat Digikoers in 2020 een vlucht heeft genomen. Zo hebben online lessen haar intrede gedaan op cloudtechnologie, zijn online platformen op korte termijn ingericht en geprofessionaliseerd en zijn de digitale vaardigheden van medewerkers kwalitatief gestegen.